כל הדרכים לדעת: קנאביס רפואי איך מקבלים?

תוכן עניינים

נושא השימוש בקנאביס רפואי הוא אחד המרכזיים בסדר היום הישראלי בשנים האחרונות. למרות שנראה שהטיעונים בנוגע ליתרונות הקנאביס ולצורך בהסדרה שלו עולים מדי שנה, בפועל קנאביס עדיין מוגדר כסם מסוכן. המשמעות היא תהליך "בירוקרטי", העשוי להיראות במבט ראשון לא פשוט. משרד הבריאות והגורמים הרלוונטיים אינם מאשרים לכל אדם לצרוך קנאביס, ודורשים ממנו לבצע תהליך מוקפד על מנת להצטייד בו. אז קנאביס רפואי איך מקבלים? כל התשובות במאמר הנוכחי.

קנאביס רפואי איך מקבלים

אוכלוסיית הזכאים

השאלה הראשונה שיש לשאול היא האם אדם מסוים זכאי לשימוש בקנאביס רפואי. בפועל, יש צורך בקבלת רישיון לשימוש והארכתו מפעם לפעם. נכון להיום, משרד הבריאות והרופאים שהכשיר לצורך זה מאשרים שימוש בקנאביס רפואי במקרים מוגדרים, דוגמת חולי סרטן, איידס, טרשת נפוצה, קרוהן, קוליטיס כיבית, תסמונת טורט, אפילפסיה, פוסט טראומה, קנאביס רפואי לכאבי גב ואחרים. לעיתים בוחנים את הטיפול שהאדם עובר – אנשים העוברים טיפולי הקרנות, כימותרפיה או אימונותרפיה עשויים לקבל רישיון לקנאביס.

כמומחה קנאביס, נתי דוידי מדגיש כי לא כל אדם החולה במחלות מהסוג הזה אכן יקבל את היתר השימוש בקנאביס רפואי (ומנגד, במקרים מסוימים ניתן לקבל אישור גם במצבים שונים מאלו שהוזכרו מעלה). קבלת האישור כרוכה בעמידה בכמה תנאים, ובעיקר כאשר ניתן להוכיח שהשימוש של האדם בתרופות, או באמצעי טיפול קונבנציונליים, לא הוכיח את עצמו כיעיל מספיק עבורו.

בהתאם לאסדרה הנוכחית, לאחר רפורמת הקנאביס, אופי הרישיון שונה מבשנים עברו. אם קודם לכן המשתנה העיקרי במשוואה היה היקף הצריכה החודשית של הקנאביס בתפרחות או שמות התפרחות, כיום מוסיפים לבקשה את האחוז הדרוש של החומרים הפעילים בצמח הקאנביס, THC (מסומן על גבי המרשם באות T) ו-CBD (מסומן באות C).

קנאביס רפואי איך מקבלים – הליך הגשת הבקשה

יש כיום שתי דרכים עיקריות לקבל את הרישיון המיוחל לשימוש בקנאביס רפואי. האופציה הראשונה היא לפנות לרופא ברפואה הציבורית שקיבל את ההסמכה מטעם היחידה לקנאביס רפואי של משרד הבריאות (יק"ר) להנפקת הרישיון. כאשר הרופא יתרשם שיש צורך בקנאביס רפואי, על פי הבעיה שהאדם סובל ממנה והטיפול שניתן לו, הנפקת הרישיון תיעשה בו במקום. המטופל אף יקבל את המרשם דרכו יוכל לבצע את הרכישה בבתי המרקחת ובגופים האחרים שהוכשרו למכירת קנאביס רפואי בישראל. שימו לב שביקור אצל רופא ציבורי לצורך זה כרוך בתשלום, העומד על 278 ש"ח, נכון לנקודת הזמן הנוכחית.

האופציה המרכזית השנייה היא לפנות לרופא מומחה בתחום הספציפי של המחלה המדוברת, בין אם במסגרת הרפואה הפרטית ובין אם במסגרת הרפואה הציבורית. אם הרופא יתרשם שיש צורך בקנאביס רפואי, הוא יגיש בקשה מקוונת ליק"ר (היחידה לקנאביס רפואי). לבקשה יש לצרף מסמכים רלוונטיים, דוגמת מסמך סיכום מידע רפואי, דו"ח המפרט את התרופות שניתנו לאדם מטעם קופת החולים וטפסים נוספים, בהתאם למאפייני המקרה. עלות הסיוע במסגרת הפרטית משתנה מרופא לרופא, כשבפועל מדובר כאן בסכומים שנוטים להיות גבוהים יותר.

גם כאשר הבקשה להיתר השימוש אינה מאושרת, מסיבה כזו או אחרת, לא מדובר בסוף פסוק. קיימת אפשרות להגשת בקשה לעיון חוזר, באמצעות טופס ייעודי אליו מצורפים המידע הרפואי העדכני על המטופל ודו"ח ניפוק תרופות לשנה הרלוונטית. את הבקשה מגיש בפועל הרופא המטפל.

לכמה זמן הרישיון תקף- נתי דוידי מומחה קנאביס

חשוב להדגיש שבכל אחד מהמקרים, רישיון לקנאביס רפואי אינו ניתן לנצח נצחים. את הרישיון מקבלים לתקופה שמשתנה בהתאם למאפייני החולה או המחלה שהוא סובל ממנה. חשוב לעקוב אחר מועד פקיעת התוקף, ולפחות 45 יום לפני סיומו – להגיש את טפסי הבקשה לחידוש הרישיון. הבקשה מוגשת בפועל על ידי רופא המתמחה במחלה שהאדם סובל ממנה ושגרמה לקבלת רישיון השימוש בקנאביס רפואי מלכתחילה. מקווים שבעת הצורך, תוכלו להיעזר ולקבל קנאביס רפואי עד הבית.

נתנאל דוידי

נתנאל דוידי

נתנאל דוידי (נתי דוידי) בעל תואר במנהל עסקים וכלכלה, מייסד-שותף אתר "אלטרנטיביים" העוסק בתחום חשוב כל כך - קנאביס רפואי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: