קנאביס למחלות לב – האם זה יכול לעזור?

תוכן עניינים

קנאביס הוא צמח רב תועלות, אשר המין האנושי השתמש בו לאורך ההיסטוריה, כמעט בכל תרבות. מחד, יש לו שימושים חשובים ביותר, שאין עוררין על איכותם, כמו ייצור סיבים עבור בדים. מאידך, צריכתו לתוך הגוף האנושי, בין אם זה בעישון, באידוי, במזון או בכל צורה אחרת, נותר מאוד שנוי במחלוקת. כך גם לגבי היבטים רפואיים. יש האומרים שהוא מסייע מאוד. אחרים טוענים שהוא מזיק. מה חשוב לדעת על כך, בהקשר מחלות לב?

 

התשובה המורכבת

אוהדי הקנאביס, סבורים שהוא מסייע במגוון רחב של תחומים. לכן, לשיטתם, כדאי פשוט לצרוך זאת באופן שוטף. בבחינת אם לא יועיל, לא יזיק. למעשה, אין ספק לגבי העובדה שיש לקנאביס שימושים לגיטימיים ברפואה, כפי שעולה מעצם השימוש ב"מריחואנה רפואית". אך לפני שמתחילים לקחת קנאביס למחלות לב, כדאי להתייעץ עם רופא וגם להכיר את העובדות הבאות שנפרט עוד מעט. ראשית, קנאביס הוא צמח ולא חומר אחד. הוא עשוי מחומרים רבים וכבר כאן, יש לנו מורכבות גדולה. מה השפעת כל חומר? מה השפעתם ההדדית? הדבר תלוי גם בסוג הספציפי של הצמח שמעשנים. לאורך השנים, נושא השימוש בקנאביס נחקר מהיבטים שונים. עם זאת, ישנה עדיין מחלוקת רבה לגבי השפעותיו וגם היבטים רבים, שעדיין לא נחקרו לעומק. אחד ההיבטים הבולטים שכן ידועים, מבחינת השפעות פיזיולוגיות של עישון קנאביס, הוא שיש לו השפעות רבות על הלב וכלי הדם. לשם ההמחשה, לפי Harvard Medical School, מחלת לב בשילוב מתח עשויה להוביל לכאבים בחזה. אך הדבר מתרחש מהר יותר, אם מדובר באדם אשר נוהג לעשן קנאביס.

 

קנאביס למחלות לב מפריע לתרופות?

צריכת קנאביס עשויה להתבטא בהשפעות שונות, על האפקטיביות של תרופות ללב. זו היא סיבה טובה כשלעצמה, שאנשים עם מחלת לב לא יצרכו זאת. מה לגבי מוצרים שמבוססים על קנאביס ואינם קנאביס "ממש"? למשל מיצוי של שמן קנאביס? במקרים כאלה, התמונה עשויה להיות ברורה יותר, מאחר שישנו מיקוד ברכיבים ספציפיים. ידוע למשל העיקרון, שבו מוותרים על THC שהוא רכיב בקנאביס שגורם להשפעה הפסיכואקטיבית ומשתמשים ב-CBD – רכיב אחר שלו, עם השפעות רפואיות. אך עדיין, זה לא מצב שבו מומלץ לקחת דברים כאלה באופן חופשי.

גורם למחלות לב?

שאיפת עשן מסיגריות רגילות, נחשבת כגורם סיכון ידוע למגוון מחלות, כולל מחלות לב. מבחינה זו, עישון קנאביס לא שונה במיוחד. מצד שני, יש דרכים נוספות לצרוך קנאביס, מלבד בעישון. כך שמסקנה אחת שאפשר להסיק בבירור, היא שלא כדאי לקחת סיכונים. כלומר, לא לצרוך קנאביס במצב של מחלת לב, ללא הבנה יסודית של מה אתם צורכים, באיזה אופן וכיצד הדבר משתלב עם הטיפול הרפואי הרגיל.

 

חשיבות המעקב והייעוץ המקצועי

עם קנאביס או בלעדיו, חשוב להדגיש את הצורך בהסתייעות במומחים ובמעקב אחר מצב הלב. למרות כל יתרונותיו, קנאביס איננו פתרון קסם, אשר מחליף זאת. מה גם, שמחלות לב הן תופעה מסכנת חיים. המעקב אחר מצב הלב, מסתייע כיום גם בכמה וכמה בדיקות מתוחכמות. זה יכול להיות למשל צנתור וירטואלי, שידוע גם בשם CT (Computed Tomography) של הלב. בבדיקה זו, משתמשים בקרינה מייננת בכדי לצלם את הלב, במהירות ובמספר צילומים גדול. הצילומים משולבים ביחד באמצעות מחשב, באופן שמספק הדמיה מדויקת ומפורטת של מצב הלב. מסתמים, חדרים, עורקים – כל הדרוש בכדי להבין את מצבו העדכני יוצג בתוצאות הבדיקה. ההליך הוא בלתי פולשני, קל ומהיר יחסית. לעתים, הוא משמש כתחליף לצנתור לב, לשם בדיקת מצב מסתם או סטנט שהותקנו בעבר.

נתנאל דוידי

נתנאל דוידי

נתנאל דוידי (נתי דוידי) בעל תואר במנהל עסקים וכלכלה, מייסד-שותף אתר "אלטרנטיביים" העוסק בתחום חשוב כל כך - קנאביס רפואי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: